Aida

Giuseppe Verdis opera Aida        A F L Y S T !

 


v/Lilo Sørensen. Cand.mag.


Foredrag: mandag den 20.februar 2023 kl. 19.00-21.30  i Fensmark Præstegård, Chr. Winthersvej 2, 4684 Holmegaard


Pris: 120,- kr.

For tilmelding: tryk herTilmeldingsfrist: torsdag den 9. februar 2023Verdi er indbegrebet af italiensk opera, og Aida rummer nogle af hans mest populære melodier.

Operaen med den berømte triumfmarch er både et storslået og intimt værk om kærlighed i krigens skygge.

Den Kongelige Opera har gennem de seneste sæsoner præsenteret en række Verdioperaer i nye iscenesættelser, og nu er turen kommet til hans ikoniske og berømte værk, Aida. Et overdådigt og dekadent palads er hovedkvarter for et krigsførende og undertrykkende regime. Her lider krigsfangen Aida i det fremmede fangenskab, som et af krigens mange utilsigtede ofre. Gennem sangen synger hun lyset frem i Verdis skæbnefortælling om krig, undertrykkelse og kærlighed. Som mange af Verdis operaer har Aida både en politisk og en personlig fortælling. Denne nye, markante iscenesættelse af den britiske instruktør Annabel Arden fremhæver den personlige historie om den tilfangetagne Aida, der forelsker sig i sin fjende.


Vi kan tilføje, at forestillingen spilles i marts og april på Operaen i København plus, at den kan ses i en anden opsætning  fra Opera de Paris i Næstved Bio den 31.1. kl. 19.