Fuglsang


L. A. Ring: Årstiderne

  

v/Tine Nielsen Fabienke. Mag. art. Kunsthistorie

Museumsinspektør. Fuglsang Kunstmuseum


Torsdag den 11. maj 2023 kl. 12.30–16.00 (Ankomst 12.15)


Tilmeldingsfrist: lørdag den 29. april 2023


Pris: 300,- kr. for foredrag, entre og kaffe og kage

Sted: Fuglsang Kunstmuseum, Nystedvej 71, 4891 Toreby

  

Program:

12.15                  : Ankomst

12.30 – 14.30   : Foredrag og kaffe

14.45 – 16.00   : Udstillingen på egen hånd


For tilmelding: tryk her


Udstillingen er baseret på forfatter, litteraturhistoriker og dr.phil. Henrik Wivels mangeårige forskning i kunstneren L.A. Rings (1854-1933) liv og værk.

L.A. Ring anså naturen som virkelighed og symbol. Udstillingen præsenterer derfor både Rings nøgterne skildringer af årstidernes gang – vækst, blomstring, modning og forfald – og hans forståelse af naturen som en allegori på menneskelivet: foråret som barndom og ungdom, sommeren som livets gennemlyste og afklarede midte, efteråret som aldersbetinget eftertænksomhed og vinteren som alderdommens sidste frysende neddrosling. Ring udtalte i et interview sent i livet: ”Uden Naturen kan jeg slet ikke tænke mig en Fremtid for Malerkunsten”, og hans samlede produktion illustrerer dette udsagn: Stort set alle Rings billeder er skabt i pagt med naturen. Det gælder den ydre, men også den indre.

Rings afhængighed af at male i naturen og hans evne til at modstå det skiftende danske vejrlig betyder, at Ring om nogen er årstidernes maler. Derfor tager udstillingen naturligt afsæt i de fire årstider og viser cirka 65 værker fra offentlige og private samlinger i Danmark og udlandet, herunder flere markante hovedværker i nordisk kunsthistorie. Langt størstedelen er malerier, men der vises også enkelte eksempler på Rings arbejde med keramikken.