Koen

Koen

 - næsten alt om verdens vigtigste dyr


v/ Anton Raundahl. Cand.mag. i biologi og matematik


Foredrag: Onsdag den 19. april kl. 19.00 – 21.30 i

Fensmark Præstegård, Chr. Winthersvej 2, 4684 Holmegaard


Pris: 120,- kr.

For tilmelding: tryk her


Tilmeldingsfrist: fredag den 31. marts 2023


Anton Raundahl er forfatter til bogen: Ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr. Den fortæller bredt og letlæseligt om alle mulige aspekter af koens liv med mennesker. Det er ikke en landbrugsfaglig bog, men et værk, som blandt andet fortæller om koens plads i kultur, samfund og kunst og heraf også om menneskets historie. Klima og etik er også vinkler, der behandles.
Indhold:

1.   Koens historie som tamdyr. For 10.000 år siden blev omkring 100 urokser tæmmet et sted i Mellemøsten. Denne begivenhed fik uvurderlig betydning for vores civilisation, og i foredraget fortæller forfatteren levende om kvæget i fortid og nutid. Fortællingen bliver blandt andet illustreret med en mængde smukke malerier fra sidst i 1800-tallet.
2.   Koens betydning for klimaet, biodiversiteten og miljøet. I den offentlige debat er koen blevet ensbetydende med klimakrise. Sandheden er dog noget mere nuanceret, og foredraget vil gøre deltagerne klogere på, hvilke forhold der faktisk gør sig gældende. Desuden behandles koens mulige rolle i forhold til sjældne og truede dyr og planter, både i fortiden og fremtiden.