Roskilde

Byvandring i Roskilde

 - med fokus på Kulturstrøgets kunstudsmykninger

    i de offentlige rum


v/ Mogens Pedersen


Torsdag den 25.maj 2023 kl. 12.00


Mødested: Stændertorvet ved springvandet 11.45.

Max. 20 deltagere


Pris: 150,- kr. for guidet tur, bog, kaffe og kage i museets Café KLAI

For tilmelding: tryk her


Tilmeldingsfrist: torsdag den 11. maj 2023


Mødestedet er på Stændertorvet ved springvandet kl.  11.45 Turen, der tager ca. 2-2½ time, slutter af med besøg i cafeen ved Roskilde Museum. 

Vi skal besøge Roskilde. Byen, der med domkirken, har status af det kongelige mausoleum. Vi skal vandre ad Kulturstrøget, der ligger parallelt med byens hovedstrøg. Undervejs skal vi se og høre om de mange forskellige kunstudsmykninger, der findes på ruten. Værkerne er udført af Bjørn Nørgaard og Peter Brandes, Sonja Ferlov Mancoba, Laila Westergaard, Gottfred Eickhoff, Jørgen Boberg, Johan Galster og mange flere. Turen går gennem fem offentlige haver og over hyggelige torve og pladser. 

Undervejs passerer vi flere kendte kulturhistoriske bygninger: Roskilde Gymnasium, Roskilde Domkirke, Det Kongelige Palæ, Roskilde Museum, Roskilde Kloster og Roskilde Bibliotek, der ligger som perler på en snor. Men vi går ikke indendørs i disse bygninger. 

Gåturen er ikke lang. Den strækker sig over ca. 2 km, og vi går i et tempo, så alle kan være med. Turen foregår udendørs, hvorfor påklædningen skal tilpasses vejrudsigten samt et fornuftigt fodtøj.

Vi skal følges med Mogens Petersen som guide. Han har gennem 10 år udviklet dette særlige koncept, der i januar 2022 udmøntede sig i udgivelsen af bogen ”Alle Tiders Kunst – en guide til 20 kunstudsmykninger i de offentlige rum på Kulturstrøget i Roskilde” med ham selv som forfatter. Bogen udleveres gratis til alle turens deltagere.